Clubwedstrijden

Clubwedstrijden

Jaarlijks terugkerende wedstrijden

Elk jaar worden er in clubverband 3 wedstrijden georganiseerd. Hieronder volgt wat meer informatie.

Joery von Jessen Trofee

Genoemd naar oud-voorzitter Joery von Jessen (*1922  †1990).

Deze wedstrijd vindt als eerste in het voorjaar plaats en is vergelijkbaar met een Short Metric. Er worden 2 series van 36 pijlen verschoten. De eerste serie wordt geschoten op een afstand van 50 meter en de tweede serie op 30 meter. De wedstrijd start met 2×3 proefpijlen op de 50 meter. Na de eerste ronde mogen er echter geen proefpijlen meer geschoten worden op de 30 meter, dus het is belangrijk dat je niet vergeet om je vizier aan te passen in de korte pauze van 15 minuten tussen beide series.

Na de wedstrijd worden de punten van beide series bij elkaar opgeteld om zo je eindscore te bepalen.

Koningschieten

Koningschieten is een traditie die al honderden jaren bestaat (niet alleen in de handboogsport, ook in andere schietsporten zie je dit terugkomen). Deze wedstrijd vindt plaats in het begin van de zomer. Er worden twee series verschoten van 10 beurten waarbij in elke beurt 3 pijlen worden geschoten. In beide series wordt er op een afstand geschoten van 25 meter. De wedstrijd begint met 2×3 proefpijlen. Na de eerste serie wordt er een korte pauze ingelast van 15 minuten. De tweede serie wordt verschoten zonder proefpijlen.

De totale score van beide series bepaalt de eindscore.

In plaats van een 1ste, 2de of 3de plaats zijn er in het koningschieten namen gebonden aan deze ereplaatsen, namelijk de Koning, Prins en Erfprins. Behaal je 3 jaar achter elkaar de koningstitel, dan krijg je de titel Keizer.

Wienand Langendonck Trofee

Genoemd naar voormalig clublid Wienand Langendonck. Deze wedstrijd wordt sinds 1984 verschoten.

De wedstrijd vindt plaats aan het einde van de zomer en is de kortste van allemaal. Er wordt 1 serie verschoten van 36 pijlen (met 3 pijlen per beurt) op een afstand van 25 meter. Aan het begin van de wedstrijd worden er 2×3 proefpijlen geschoten.

Waarom maar zo weinig pijlen? Zodat we tijd genoeg overhouden voor de traditionele barbeque!

Themawedstrijden

Boogschieten kan méér zijn dan alleen maar serieus puntentellen en tienen schieten. Daarom organiseren we enkele keren per jaar ‘pretwedstrijden’ rondom een thema. Dat gebeurt bijvoorbeeld rond feestdagen als Nieuwjaar, Pasen of Halloween. Een klein comité verzint bij elk thema passende doelen en ‘challenges’. De soms ronduit bizarre puntentelling zorgt ervoor dat de koning van de club déze wedstrijden juist niet wint…